Alla inlägg under oktober 2011

Av mammas-lilja - 12 oktober 2011 19:07

Jag vet inte vad det är men jag är sjukt trött, så trött att jag sover hela natten och lämnar barnen på dagis och skola sen går jag hem och lägger mig på soffan och tittar på tv, för jag har ingen ork att plocka disk hänga tvätten el att göra någont över huvudtaget utan sova hela dagen och jag är ändå trött när kvällen kommer, vid 20 på kvällen kan jag lägga mig för natten. .Visst när jag måste hålla mig vaken så gör jag det, nästan i allafall, som i Måndags så skulle jag och sonen in till Rosenlunds sjukhus, till logopeden och på bussen somna jag, på tåget somna jag.

Men väl framme, så kom vi i tid iallafall ;-) och när jag anmäler att vi är där så börjar hon bläddra i papperna och tittar på mig, och då förstår jag att vi är där på fel dag:-( och bli helt knäckt, men skoja inte att vi hade tur för att hans 09:00 besök hade avbokat på morgonen så vi fick deras tid. Så vi slapp åka hem!!

Och när vi åkte därifrån så ringde vi farmor för L skulle shoppa skor med henne och hon var på väg så vi möttes upp och gick på stadium och hittade skit snygga skor och så hade bra pris på jacka och byxor så nu är vinterkläderna fixade bara mössor och vantar kvar!!

Sen mötte vi ( jag och L ) upp F min äldsta barndomsvän, vi har inte sett sen okt förra året, vi åt en snabb lunch sen kom maken. Och vi gick på kicks och köpte en parfym till L de hade 20% rabatt så den blev billig. Sen åkte vi hem , och väl hemma hämtade L och maken B på dagis medans jag tog en powernap för jag och J hade utvecklingssamtal på kvällen och det gick kanon och sen hemboch äta middag för sen tvär däckade jag och jag mådde skit dåligt vilket jag borde fattat för min kropp klarar inte allt detta på en dag men det är svårt när jag är uttråkad och vill göra mer än jag kan eftersom det är efteråt som jag får ont och då är det försent.

Och tis och ons har jag sovit hela dagarna och jag menar hela dagen!!! Tråkig men vad ska man göra då jag inte kan hålla ögonen öppnade.

Av mammas-lilja - 10 oktober 2011 05:57

Ifre bestod av följa med L till skolan för han skulle få en spruta och vill att mamma skulla följa med, men min underbara prins var så duktig!! Sen hem och städa och sen tillbaka till skolan för utvecklingsamtal med L och hans fröken. Och sen hem och fortsätta städa. Sen när kl var 19:30 var jag helt död.

Och i lördags morse gjort jag det sista sen bakade kvällens efterrätt medans maken och barnen åkte handla.Jag gjorde potatisgratäng och till det hade vi lövbiff och favoritsås!! Och till förrätt hade vi ha parmabollar i en cirkel av melon och gurkaJag önskar att jag kunde tagit ett glas rött vin till maten men det blev lite cola innan och efter maten;-)

Jag hade sett i fram emot i lördags kväll, vi har varit tvungen att avbokat middagen några gånger och nu när vi väl har haft middagen så vart det så himla trevligt och roligt, kan inte minnas när jag skrattade som jag gjorde i lördags kväll, en toppen kväll, en toppen kväll med andra ord!!!

I går morse när jag vaknade kände jag mig utvilad för jag somnade strax innan 21 i går:-)!!!!  Och sen bakade jag och B till min lillebror T för vi åkte det för att titta på hans köksbord och stolar då de ska flytta så de vill bli av med möblemanget, så vi passade på att köpa ett matbord och två förtöljer med pallar, så det kändes bra!!!

Och nu sitter vi ( jag, L och B ) och äter frukost, för snart är det dax att lämna B på dagis och  för oss att åka till Logopeden.

Av mammas-lilja - 6 oktober 2011 22:16

Idag har jag haft min andra behandlingstillfälle och det var min favorit ssk som jobbade, och det var tur för idag när jag hade satt mig på direktbussen så kom jag på att jag glömt mina metadon tabl hemma så jag ringde mott och frågade om jag skulle vända hem och hämta de eller hur vi skulle lösa detta, hon svarade att det är inga bekymmer jag pratar med din dr och fixar ett nytt recept el så får du gå upp till avd och så får de ge en till dig och när jag kom fram till sjukan så hade han fixat ett nytt recept till mig, så det var tur.

Under behandlingen måste jag ligga helt stilla jag får inte röra mig ens 5 cm, så hon koppla upp mig sen släkte hon lampan i taket så jag kunde ta en powernap och sen väckte min dr mig, han ville kolla om jag fortfarande var svullen och om magen har fixat sig, jag är så glad att jag har världens bästa dr jag har fullt förtroende för han och det tillhör inte vanligheten kan jag tala om:-)

Idag har jag lagat helstekt ytterfläskflie med kokt potatis och café Paris och barnen åt som att de inte sett mat på en vecka och det är så skönt att de gillar maten som man lagar, det är så frustrerande när man står framför spisen i 30-45 min och lagar mat och de ratar den, men tillbaka till middagen så fick jag huvudvärk som hon (ssk) varnat mig för, kände son mitt vä öga skulle ploppa ut ur huvudet sen kom spränghuvud verken sakta men säkert.

När jag var på smyckes visningen så blev jag inspererade att själv hitta på något att göra som man kan göra i soffan, typ sticka,  virka, skrapbooking (vet inte om det stavas så) el kanske pröva göra mina egna smycken, älskar örhängen.

Av mammas-lilja - 5 oktober 2011 12:10

I måndags var inte roligt någonstans.....

Började med att vi ( jag och L ) skulle till logopeden inne på Rosenlunds sjukhus.

Och eftersom inte tågen går måste vi åka buss så fick vi kliva upp tidigt eftersom vi hade tid kl 9, så upp kl 6 eftersom vi skulle lämna B på dagis kl 6.50 men ikke!!! för hon hade feber när jag väckte henne, och just då skulle maken åkta eftersom han var lite sen, och frågar om han skulle vara hemma men NÄ tyckte jag, vi tar me henne, L är ju me han kan hjälpa mig.

Så vi stressar för att hinna me bussen och det gjorde vi men nä vi ska byta till tåget så är det STORA förseningar, och då tänkte jag att tur att vi tog en buss/tåg tidigare så det borde inte vara några bekymmer! trodde jag ja!!!! vi kommer in 2 min i 9 på mottagningen med andan i halsen eftersom vi har sprungit, bärt B och barnvagn upp för massor av trapper och massa annat som jag inte ska göra och gissa om min kropp tycker det var bra?? nä...


Men jag ringde mott om mina biverkningar iallafall, så den underbara ssk ( min favorit ) svarade och tyckte att jag behövde prata med min dr.

Så senare på dagen, jag hade hunnit hem, efter en kaotisk dag med lite bröllopsdags shopping, tänker inte avslöja än vad vi shoppa, så ringde min dr, när min dotter gallskriker och jag gick och gömde mig för att få prata 3 min ostört medans hon gick runt och letade efter mig skrikandes, och han blev orolig över min förstoppning, vilket är jobbigt och omständigt när man e stomi opererad.

Så jag fick movikol utskrivet och skulle det inte hjälpa så fick jag droppar (vilket jag varnade maken att vara snäll mot mig annars skulle jag tömma hela flaskan i hans mat  ) men min tur så hjälpte pulvret.


Sen fick jag vätskedrivande piller, för jag gick upp 5KG över helgen och sen jag började med metadonet har jag gått upp 7,5kg   och  en av biverkningarna är ödem och jag kan inte ha mina ringar som vanligtvis ramlar av mina fingrar. så idag startade jag med de pillret och jag har sprungit på toa hela tiden och kissar massor!!!!


Min stackars stackars dotter har haft en fruktansvärd start på denna morgon.

Hon rullade över våran mur av täcken och kuddar på min makes sida och ner på golvet och krossade hans nattlampa med sitt huvud. Och jag flög upp för det var en riktigt smäll, till och med L vaknade av den och kom springandes. tog upp henne i sängen och hon kunde inte säga vart hon hade ont, så jag går ut i badrummet och hämtar våta och torra servetter, och samtidigt ber jag till GUD: snälla låt min underbara dotter inte ha en vass, eller inget glas i huvudet, låt inte henne dö!!!!  för jag klarar inte det.

Hon hade ett sår i huvudet men inget som behövdes sys och ett sår i pannan.

och när jag ringer min make och berättar så säger han att han har blivit påkörd på vägen till jobbet, bilden framför tvärnitar och nicke hinner precis stanna men inte bilen bakom han...

Är det fredag den 13:e idag eller??









Av mammas-lilja - 2 oktober 2011 22:52

 
Av mammas-lilja - 2 oktober 2011 21:45

Idag har det varit sömn för hela slanten, nästan iallafall, jag fick sovmorgon till 10 sen gick jag ut till soffan med B och vi tvärslocknade och vi vaknade kl 12:-)

Tar det roliga först;-) jag och V har varit på smyckes visning idag hos en vän till V. Och hon hade jättefina smycken. Jag köpte två par örhängen för 60kr/st, men hon hade inte bara örhängen utan även, halsband, armband och mobilsmycken och ringar.


Hennes webbsida heter www.jennykdesign.se


Sen till det tråkiga:-( jag bara undrar varför jag aldrig kan få lite flyt i livet??


Nu börjar jag få biverkningar av metadonen, ödem, mina ringar som i princip ramlar av, kan jag inte ha längre för mina fingrar har svullnat och jag har jätteont i mina ben och när jag vaknar på morgonen är det bättre men långt ifrån bra och nu på kvällen så varje steg jag tar gör ont:-(


Jag tror att jag är förstoppad för varje mål jag äter får jag fruktansvärda magsmärtor under stomin och området däromkring:-( jag har som molande värk där alltid annars också, och jag kan knappt  sätta mig eller resa mig utan hjälp för de gör så ont, värst är det på kvällstid.


Sen har jag biverkningar jag kan leva med, men de är svättnings attacker och då menar jag att kläderna blir blöta.

I tors så svettades jag så mycket att plåstrens ramlade av och jag var tvungen att fråga efter nya och även de lossna för de blev så blöta. Och sen är jag väldigt yr i huvudet, och huvudvärk som kommer pch går, men de kan jag leva med.

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18 19
20
21
22 23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Buzzador

Räknare


Ovido - Quiz & Flashcards